Warmste en koudste temperatuur in nederland

/ 28.02.2021 / Quido

Zwitserland:  Temperatuur: Hoogst:  De warmste gemiddelde plek op aarde is Dallol in Ethiopië.

Buys Ballot, de oprichter van het KNMI, meldde in dat Zaltbommel te kampen had met drie voet 60 centimeter sneeuw. Het wordt gebruikt om te meten hoe warm of hoe koud iets is. Dit is bijna net zoveel warmer als de winterperiode. Januari was met gemiddeld 3,5 °C vrij zacht. Meer informatie over browser ondersteuning. Twente, Dedemsvaart.

Categorien : Geografie van Nederland Mijn nkc inloggen naar land. In de zomer is er vooral op grasland een verdampingsoverschot of neerslagtekortmaar gemiddeld is er jaarlijks een neerslagoverschot. Voor het eerst sinds minimaal 3 eeuwen werd het in Nederland 40 graden of warmer.

Mijn nieuwsbrieven Kies en warmste en koudste temperatuur in nederland uw favoriete nieuwsbrieven. Bij de variaties in temperatuur tussen de seizoenen valt op dat in de afgelopen jaar met name de winter zachter is geworden.

  • Natste jaar:  Het absolute officiële record voor Nederland staat op naam van Vaals met in mm.
  • Accept Read More.

Daarnaast komt de warme zuidenwind vaker voor in de zomer, al weten meteorologen niet waarom. De top 5 van warmste zomers op basis van het warmtegetal, de som van de afwijkingen van etmaalgemiddelden boven de De maximumtemperatuur op 27 juni was Categorieën : Geografie van Nederland Klimaat naar land.

Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis.

  • Tip de redactie. Het hoogste warmtegetal bedroeg in met ,3.
  • Het minimum bedroeg deze ochtend

Laatste dag met sneeuw na een winterseizoen:  17 mei in De Bilt. Er was nog nooit zo laat in het seizoen een landelijke hittegolf. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles".

Gemiddelde temperatuur lag in De Bilt op -3,1. Jaar Zeer warm, zeer zonnig en landelijk gemiddeld vrij droog.

Maand- en jaargemiddelden per eeuw in De Bilt sinds 1706

In de tweede helft was er af en toe een winters weerbeeld. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Het minst zonnig was het in het oosten van Limburg met in Arcen  uur zon.

Ierland: Temperatuur:  Hoogst:. Op 4 mei viel plaatselijk nog sneeuw, die in Limburg boven m zelfs even bleef liggen? Het wordt gebruikt om te meten hoe warm of hoe koud iets is. Daarvoor stond het record op 72 dagen 11 nov. Het koudst werd het in Winterswijk op 27 januari in Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Top 10 warmste dagen in de Bilt

Rond de jaarwisseling ontstond er als gevolg van de rook van vuurwerk zeer dichte mist met plaatselijk zichten van minder dan 10 m. Navigatiemenu Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden. Laatste dag met sneeuw na een winterseizoen:  17 mei in De Bilt. Inloggen Log in of maak een account aan.

Op 25 juli werd het in Gilze-Rijen 40,7C, de hoogst gemeten temperatuur sinds het oude record van 38,6 C in Warnsveld op 23 augustus Finland: Temperatuur:  Hoogst: Code groen.

De koudste temperatuur is ,15 graden Celsius? Weer Kerst Grootste hagelstenen:  Schattingen gaan uit van 7 tot 9 cm op diverse plaatsen op 6 juni Daarop volgeneen bosklimaat of op nog kleinere schaal microklimaten. Binnen een mesoklimaat kunnen lokale klimaten voorkomen, eigen kentekenplaat maken rdw met een gemiddelde temperatuur van 10,9 graden.

De huidige gemiddelde lentetemperatuur is 1,1C hoger komen te liggen dan het jaar gemiddelde.

Meer informatie

Inloggen Log in of maak een account aan. Herfst De herfst was vrij zacht, vrij zonnig en nat. Het minst zonnig was het in het oosten van Limburg met in Arcen  uur zon. Recordtemperaturen in juli was met een gemiddelde temperatuur van 11,2 °C het zesde zeer warme jaar op rij.

Related Posts Jaaroverzicht weer De verschillen waren groot: in het noordwesten viel ongeveer anderhalf keer zoveel regen als normaal, in het zuidoosten was het aan de droge kant. In Nunspeet werd er n van 8,9 cm in doorsnede gemeten. NUjij: Uitgelichte reacties.

Andere: