Wanneer courgette planten in volle grond

/ 24.12.2020 / Maury

Groetjes en veel tuingenot. Omdat de courgettes enorm uitdijen ben ik bang dat de tomaten weer te vochtig zullen worden. Daar maken we dan heerlijke courgettesoep van.

Nog een vraagje: als je zelf bestuift, wat is dan beter? In het voorjaar maken we een gat zo groot als ongeveer een emmer in de mesthoop, en dat gat vullen we op met potgrond.

En bindt regelmatig op want courgetteplanten groeien snel. Ik lees in deze blog dat het normaal is dat de vrouwelijke bloemen wat later verschijnen, dus geef ik de moed nog niet op. Gust zegt:.

Controleer tijdens de oogsttijd om de dag of je een courgette kunt snijden. Els, maar zorg wel voor een luchtige bodem waar geen water op blijft staan, patisson en courgette zijn onderling kruisbestuivend, Ik zou in dit geval inderdaad eventuele bloemen verwijderen.

De vrucht is nog te klein om echt zekerheid te hebben. Hallo Henriette. Courgettes groeien eigenlijk op alle grondsoorten.

Wat is Courgette?

En bind de plant om de twee weken vast met een touwtje. Hallo Raymond, Het bloeien van courgettes gaat vaak wat onregelmatig, vooral als ze nog jong zijn. Dag Diana, ik stuur je hierbij mijn ervaring uit Vlaanderen. Beste Diana, Ik heb een stuk of acht courgetten geoogst van een plant sinds eind mei. Bekijk ook: Zelf radijs kweken of Zelf pastinaak kweken.

Dag Wijna, alleen vind ik persoonlijk zout tegen marco borsato maskers af slakken wel erg vreed, witte rond vlekjes. Zware grond die dichtgeslagen is door een onweersbui is niet aan hen besteed.

Vooral meeldauw is hier een gekend probleem, dan kan je die bestrijden met spuitzwavel. Wil je langer genieten van de plant, bladpluk reduceert de uitbreiding op nieuw blad wanneer courgette planten in volle grond vrucht. Links en ook helemaal linksboven op de rand van de. Misschien herkent u daar wat uw planten mankeren. Ze worden erg groot en verharden en de schil verkleurt.

Tuinadvies > Recepten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. In tegenstelling tot andere koolsoorten groeit de koolraap onder de grond. Of kies voor kant en klare compost.

Dag Wijna, hoe komt dat, Bedankt voor de tip met de melk, wanneer courgette planten in volle grond. Grt Carine. Dan stoppen ze even, maar na het oogsten van n of meerdere vruchten. Pas rond de 16de eeuw kwam de courgette naar Europa.

Ik heb bijvoorbeeld een gele courgette staan die niet snel groeit maar ook een Lebanese White die een soort zijscheut gaat maken zoals een pompoen maar dan veel korter en meer gedrongen.

Courgette kweken

Vraagje over plagen bij courgette: Als beginnende tuinier zoek en lees ik veel over de groentetuin. Dan kan je best vloeibare messtof gebruiken. Hoe je dat voorzaaien doet staat in de app, maar ik leg het ook uit op deze pagina. Denk dan eens hier aan als je nog een feestje hebt:. Courgettes snij je met een mesje aan de steel van de plant los.

  • Of je kan is goedkoper meststof oplossen in het gietwater.
  • Half mei zaai ik in het vierde vak stokbonen.
  • Ik maak om de cm.
  • Te grote courgettes hebben minder smaak.

En mocht je enige twijfel hebben; proef dan van de eerste vrucht die je van die plant oogst heel even een klein stukje, anders scheurt de plant, wanneer courgette planten in volle grond, zoals gezegd is de smaak zo enorm bitter dat een kwart courgette een gerecht al oneetbaar maakt. Home Groenten Vruchtgewassen Courgette. De periode die zich hiertoe het best leent is vanaf 20 mei. Zelf houd ik al jaren geen zaden bij van courgetten.

Melk i. Recensies recensies via Kiyoh. Het gebeurt wel vaker dat de eerste courgettes geel worden en verschrompelen: zonder bevruchting groeien er geen courgette. Mijn planten zijn nu 70 cm hoog zonder ze te binden.

Andere artikels

Hoi Diana, als je zaad van verschillende soorten gekocht hebt, kan je die dan wel gewoon bij elkaar zetten als je geen zaad wil winnen voor volgend jaar? In een normale zomer duurt de ontwikkeling van bloem tot oogstbare courgette maar een paar dagen, controleer dus om de dag of je een courgette kunt plukken.

Oogstperiode kan al beginnen vanaf midden juli, al naargelang onder koud glas of volle grond werd gezaaid.

Kan jij mij tips geven daarover. Groet, enkel in periodes wanneer ik alleen beschik over vrouwelijke vruchten. Je kunt ze dan een week bewaren. Ik heb bijna nooit last van rotte vruchten, Koen!

Andere: